tisdag, mars 31, 2009

Fikadags!



Jaa, det är sant! Att övning ger färdighet, alltså. Det är inte alltför ofta jag vågat mig på att göra bullar, senast var i januari. Matbrödet jag gjorde senast var ingen höjdare, det var bara gott samma dag. Men idag har jag för första gången lyckats göra kanelbullar som jag är helt nöjd med: dom jäste som dom skulle, jag hade inte i för mycket mjöl och dom blev lagom gräddade :) Uppmuntrad av detta tror jag det finns stor chans att en deg knådas ihop i morgon bitti också. Numret av D&T hittade jag massor med inspiration i, såna vackra bilder med vitt, rosa, blått och gult. Vårigt!! Nu blir det först fikadags, sen ut i förrådet och börja röja, verkligen på tiden för man kommer knappt innanför dörren längre...

måndag, mars 30, 2009

Snabb-sytt

Den här tygbiten (60 x 70 cm) hittade jag i en bortslumpningskorg för 1,50 euro. Klicka för att förstora, så får du se vilket vackert mönster den har! Men vad ska jag använda den till? Göra två kuddar (med ett annat enfärgat tyg till), spänna upp som tavla eller klä över en stolsits? Eller något helt annat...?
Sen tänkte jag bara visa hur jag snabbt och enkelt sydde mina Magnolia-kuddar. Bara för att visa såna som inte syr så ofta, att det inte behöver vara invecklat ;) Jag klippte till en avlång remsa på bredden (då blir mönstret rätt väg på båda sidorna av kudden) och sicksackade runtom. Fållade kortsidorna av tyget och stack samtidigt in två bitar bomullsband på varje sida. När banden klipps av på snedden så rispar de inte upp. Till sist vände jag räta mot räta och sydde ihop så det blev som en påse. Till ett sånt här kuddöverdrag behöver man förstås ha en någorlunda snygg innerkudde, men enkelt är det att sy ;)

söndag, mars 29, 2009

Pulkdag

Istället för att åka hem till mormor och morfar blev det istället att styra färden mot sommarstugan. Eftersom det fallit en hel del snö under natten så gällde det att passa på och pulka. Småfåglarna trallade så vackert och flög runt för att kolla bostadsmarknaden :)

Långhårige busen Jesse (Chinese Crest) var överlycklig att få några lekkamrater i snön!
Jesse gillade att hoppa och fånga snöbollar. Så fort han fått tag i en väntade han med spänning på nästa. Jag lyckades få ett par bilder av honom i luften, han är som en riktig cirkushund!



Efter några timmars rutschande och snöslottsbyggande i den blöta snön smakade det jättegott med grillad korv. Alltid lika kul med utevistelse vid sommarstugan, oavsett årstid!

Earth Hour

Jodå, visst blev det ett Yatzy-spel i mörkret under Earth Hour! Det är inte så ofta vi tänder ljusen i lampan ovanför matbordet, men just då var det ju perfekt. Vi hade lamporna nedsläckta i nästan en timme och tjugo minuter till och med. Under resten av kvällen var det bara tv:n och barnens nattbelysning som knäpptes på. Det skulle faktiskt inte vara så dumt att släcka ned en timme varje vecka :)
Nu ska jag och de två yngre barnen snart åka hem till deras mormor och morfar! Det ser alltid Lillebror fram emot för att där "spelar och sjunger vi" (morfar har både keyboard, piano och gitarr) och Storasyster gillar att pyssla hos mormor.

lördag, mars 28, 2009

Mera kuddar

Hejsan!
Tackar så hjärtligt för alla gratulationer per mail och sms! Jag har nog aldrig blivit så uppvaktad förr nån gång ;) Födelsedagens kväll blev lugn och skön och tillbringades mest i soffan, med en härlig inredningstidning och lite sött och gott. Maken hade som överraskning till och med gjort en tårta (av färdig rulltårta och grädde) tills jag kom hem från jobbet!


Igår var jag på en kurs som hölls för personalen på mitt jobb. Den var verkligen intressant, handlade om hur man kan tänka positivt, hur man bemöter sina kunder och arbetskamrater samt hur man kan förändra sitt tänkande och på så vis må bättre. För att förändra sin omgivning och folk man umgås med måste man börja med att förändra sitt eget beteende.



Nu på morgonen tog jag äntligen fram symaskinen och sydde dessa två kuddöverdrag. Fick för en tid sedan tag i en stuvbit av Magnolia-tyget jag använde till min tygtavla, så nu har jag även plockat fram den igen. Måste ta och påpeka att blomman som syns på bordet och även i förra inlägget naturligtvis inte är en riktig pion, utan av tyg. Men visst är den fin? Jag har två stycken, en på varje sida av soffan.

Jaha, vad mer ska man hitta på en ledig lördag? Ni kommer väl ihåg att släcka ned alla lampor ikväll kl 20.30-21.30? Läs mer om varför här! Hos oss är ett parti Yatzy under ljuskronan i köket inbokat den tiden :) Förresten, ni vet såna där låtar som fastnar i huvudet och man inte får bort dom... Den här har jag hört måååånga gånger redan i dag, tack vare Lillebror... Klicka på egen risk!

onsdag, mars 25, 2009

tisdag, mars 24, 2009

Värdinna ikväll


Några ljushållare som jag haft ett tag men inte använt ännu. Dessa, och lite till, fick jag senast jag var värdinna för en PartyLite-visning och ikväll är det dags igen. Just nu har jag i ljus med doften av päron. Storebror såg fatet med ljusen på håll och frågade "mamma, har du ägg på soffbordet?" Hihi, jo visst ser det lite ut så - och det kunde passa väldigt bra till påsk med gula ljus - men om man tittar nära så ser man att det är löv som omsluter ljuset. Tror det skulle vara sött med rosa ljus och en doft jag gillar mycket är jordgubbs-rabarber.
Nu ska jag röja upp lite här och så ser jag fram emot att få besök ikväll!

måndag, mars 23, 2009

Kul tidsfördriv

Kissen Nelson

Lillebror

Om du är road av att trixa med bilder, då måste du testa det här! Enkelt och väldans kul och det finns massor med olika motiv att välja mellan. Kom bara ihåg att kryssa för rutan att din bild inte ska bli offentlig, då du överför bilden. Särskilt bilden på fjärde raden, av en gammal bok, blev snyggt. Testa du också!

söndag, mars 22, 2009

Fyndet med stort F



Hej allihopa! Har ni varit ute i solen idag? Det har jag och det var så skööönt! Dottern var så rar och tvättade min bil, maken hackade och skottade bort lite is från plattbeläggningen på framsidan och jag vände ansiktet mot solen och njöt. Bra fördelning, eller hur? Nu flödar verkligen idéerna. Maken såg allt då jag stod och "scannade" omgivningen och sade snabbt: "Nej, nej, hitta nu inte på nåt nytt som ska göras!" Hehe!
När vi kom in packade vi upp gårdagens stora fynd: ett litet vitt bord med tre lådor. Det är nästan skämmigt hur billigt jag fick det... *s* På originalprislappen stod det 129 euro, sen var det nedsatt till 90... till 50... Jag fick bordet för ynka 20 euro!!! Gissa om jag är nöjd, särskilt som jag hann få tag i det sista exemplaret! Här får ni också se en ny vinkel från vardagsrummet till matplatsen. Om ni undrar över planlösningen så finns den här. Åh nej, nu fick jag lust att möblera om i vardagsrummet också, såg nämligen en så härlig bild i en tidning, där dom hade ställt sofforna snett över rummet... Kanske ska pröva? Önskar en en solig och energiladdande dag!



lördag, mars 21, 2009

Det var en gång en ros...


Rosenblad i en vacker glasskål, känns nästan som att ha en liten bukett på bordet. Bladen föll så vackert från stjälkarna då jag skulle slänga rosorna att jag bara måste behålla dom ett tag till... Dessutom har de ju så vackra färger. Härligt med solljuset om dagarna nu... men inte alltför kul att se allt damm som strålarna obarmhärtigt skiner på. Igår kväll satt jag ute på trappan medans Lillebror lekte. Funderade över allt som ska/borde göras i vår och sommar, men även sånt som ska bli kul: vackra sommarblommor, spänningen att se om det jag planterade i höstas alls kommer upp ur jorden, att pynta och göra mysigt på altanen, båtturer i sommar... Semester!!


fredag, mars 20, 2009

Hälsa på hos...

Igår kväll var jag och barnen och hälsade på hos min väninna A-L. Jag har länge haft i tankarna att göra ett hemma-hos reportage från henne, men nu då hon har renoverat i hallen (håller fortfarande på med de sista detaljerna) tyckte jag det var dags. A-L har nyligen låtit förstora hallen genom att riva en vägg. Vid ytterdörren och fönstret till höger om den, fanns tidigare en yttepytteliten farstu. Väggen stod framför den del av trappan som svänger sig. Där finns nu en snygg mörk balk i taket med infällda spotlights. Taket har förvandlats från furugult till vitt och väggarna från terrakotta till ljust beige. Hennes bror har hjälpt henne med renoveringen samt målat om trappan från furu till vit och körsbärsbetsad.



På bilden här ovan ser man från köket genom hallen till vardagsrummet. A-L inreder gärna i vitt, svart och brunt med några färgklickar till. Även hon har börjat ta fram färgpenseln för att förvandla en del av sina möbler, bl a köpmansbyrån som syns i hallen har hon målat vit. Eftersom A-L har bott från och till i Asien under totalt tretton år, så hittar man många vackra föremål och influenser därifrån i inredningen.



I vardagsrummet finns det en extra matplats med vackra rottingstolar. På väggen hänger nåt speciellt: en vackert sliten skåpdörr som hon hittat i uthuset. Årtalet 1851 står målat på den. I sovrummet har tre väggar bruna tapeter och fondväggen en vacker blommig tapet som skimrar beroende på hur ljuset faller. Överkastet och flera andra detaljer i rummet kommer från resor i Asien.



Dottern och Lillebror som följt med för att leka med A-L:s barn, frågade på hemvägen hur länge jag har känt A-L och jag konstaterade att det redan är över femton år! Vi delade studielägenhet i ett år. Hon var värdinna/programledare på mitt och makens bröllop. Flera Ikea-resor har vi varit på tillsammans och nu kanske det snart blir en till! Hoppas! Tack för besöket och att kameran fick följa med!