söndag, augusti 30, 2009

På återseende, sommaren


Hej hej! Vi har haft en helg med mycket kul på programmet, så jag har inte alls haft tid att sitta vid datorn. Lördagen jobbade jag morgonpass, men på kvällen for vi till mina föräldrars sommarstuga för att fira "villa-avslutning", något som är en väldigt Österbottnisk händelse som infaller den sista helgen i augusti. Nån annan bloggare beskrev helgen som att man säger hejdå till sommaren :) Då skjuts det raketer och massor, massor med facklor är tända längs stränderna. Jättevackert!
Vi har träffat flera släktingar i helgen och ikväll bjudit hem en familj som bor i närheten för första gången, alltså en mysig helg allt som allt :) Nu avslutar vi den med lugn och ro och många tända ljus...


Meteorologiska institutet idag:
Solen går upp 6:18 och går ner 20:51. Dagens längd är 14 h 33 min.

torsdag, augusti 27, 2009

Nu - är - jag - trött!

Nu får det vara nog! Nu är jag så trött och led på

... allt skrot och skräp som finns hemma hos oss!

... allt som jämt bara slängs in eller stuvas in i närmaste skåp för att man inte vet vart man ska göra av grejerna!

... allt man tror att man ska behöva senare, men det gör man ändå aldrig!

... alla oanvända kläder och skor och väskor som svämmar ut ur skåpen och över golven!

... att aldrig hitta det man behöver, för att man ska gräva så djupt i alla högar!

... alla halvfärdiga projekt som ger mig dåligt samvete!

... OCH - SÅ - VIDARE!!!

Bild okänd, hittade då jag googlade

Så här fint vill jag att det ska se ut i mina skåp! *Nickar* I morgon ska det minsann handlas hem förvaringslådor i alla de storlekar! I kväll har jag påbörjat utrensningen i hallen. Nu ska här bli ordning och reda och ny luft få svepa genom hemmet. Jag ska försöka att inte låta detta bli ett stressmoment, eftersom det jag ju strävar efter är - just det - att slippa stress :)



PS. Snälla, önska mig lycka till! Jag har ju så höga förhoppningar...

onsdag, augusti 26, 2009

Njuter fortfarande utomhus

Hejsan alla tjejer därute! Nej, jag tror knappast jag har några manliga besökare (inte ens min äkta hälft...) Vet ni vad? Jag tänkte nästan svimma i morse framför datorn då jag snabbt skulle kolla besöksantalet från igår! Det var ungefär dubbelt upp mot vad det brukar vara!! Hoppas ni alla trivdes här och återkommer :)

När jag läste kommentarerna till förra inlägget, så verkade det som många av er trodde att dom bilderna var från altanen, men se det var dom inte! Bilderna var tagna från trappan vid huvudentrén som ligger österut och har sol hela förmiddagen. Det är så bra att ha sittplatser på flera ställen, beroende på sol eller skugga, lä eller vind. Nu visar jag istället bilder som jag tog på altanen igår - ännu en härligt varm kväll! Jag har börjat plocka bort en del av möblerna, vi sitter inte längre ute och äter eller fikar, bara jag med min kaffemugg :)

Jag köpte tidigare i sommar en till däckstol på rea, men först nu i helgen blev den uppackad. Fanns inga dynor som jag vill ha längre, så jag tog ett par vita som jag hade från förr till sitsen och de nya randiga till ryggstödet. Funkade riktigt bra! Orkar ni några bilder till? Ska visa till sist hur myspysigt det var därute klockan halv tio på kvällen. Jag kunde knappt slita mig och gå in... (fast myggen övertygade mig till sist)
o

tisdag, augusti 25, 2009

Slå dig ned en stund


Här mådde man ju inte dåligt att sitta igår i det stekande solskenet! Som ni ser så är även jag nu ägare till de dynor som snart alla i inredningsvärlden har: de smalrandiga från Jysk. Det var den kassen jag hämtade hem från fru Alegni i fredags då vi körde förbi där. Hon visste att jag gärna ville ha såna dynor men dom hade varit slutsålda så då hon såg dom i butiken igen slog hon en signal och frågade om hon skulle ta hem dom åt mig. Schysst! Det fanns sex stycken kvar till mig och visserligen börjar utesittarsäsongen vara slut, men det kommer ju en ny sommar och jag tror nog att några av dynorna blir använda även inomhus i vinter.
Ja, jag vet att ni redan sett mina murgrönepelargoner flera gånger, jag är bara så förtjust i dom! Men är det någon som vet varför min vita krysantem inte längre är vit utan börjar bli rosa?? Förresten i förrgår fick jag äntligen en bok - om inredning så klart - beställd på nätet så nu bara väntar jag! För er som undrar så var det riktigt spännande på fotbollsmatchen. Barnen vann förstås över föräldrarna *blink blink*
o
Välkommen-skylten är för alla mina nya besökare och prenumeranter! Ni har varit fler än vanligt den senaste tiden, vilket gör mig så glad och peppad!

måndag, augusti 24, 2009

Svartvita loppisfynd


Här ser ni fler av mina loppisfynd från i fredags. Två stycken djuptallrikar i svartvitt, som för mig ser så väldigt bekanta ut...? Grubblar över om vi hemma haft några liknande. För tallrikarna, som för övrigt var helt felfria, betalade jag 1,50 euro stycket. Tre stycken muggar (som hade tillhörande trälock/underlägg) som kanske kunde användas till tandborstarna eller bara som dekoration, de kostade 5 euro tillsammans. Det "blanka" fatet som kostade 2 euro kan användas till lite av varje, för ljusarrangemang eller eventuellt bli till nån slags väggdekoration... vi får se!
Idag har jag att välja och vraka mellan många olika hemsysslor. Ta hand om tvätten, putsa fönster, packa och få ner lite bär i frysen m.m. På kvällen blir det fotbollsmatch mellan föräldrar och barn *gulp* på dotterns träning! Soligt och härligt väder har vi här så en fika på altanen ska jag boka in på eftermiddagen då barnen kommit hem från skolan :)

söndag, augusti 23, 2009

Nytt blir gammalt och gammalt blir nytt




Hejsan hoppsan denna söndag eftermiddag! Äntligen fick jag tillgång till datorn en stund, det brukar nästan bli kö till den ibland på helgerna :) Jag har märkt att jag då och då glömmer att visa eller uppdatera er om saker jag berättat om, sorry! I senaste inlägg skrev jag att jag pysslat med flera saker, så här visar jag den ena. Det är en väggklocka som min morfar gjort till mig och den är fantastiskt vacker med sina detaljer, men träfärgen föll mig inte längre i smaken och jag har väldigt länge tänkt måla om den. Nu fick jag en spark att ta itu med det då svägerskan Nina hade "shabbat" deras som är likadan. Det är första gången jag har shabbat nånting, men det gick ju så snabbt och var väldans kul! Jag spraymålade först ett varv med matt svart och sedan två varv med matt vit och så slipade jag försiktigt här och där. Nöjd!! Ja, ni märker hur snabbt mitt pysslande gick när ni ser på visarna - haha! Shabbandet gav blodad tand, kan mycket väl tänka mig att fler föremål råkar ut för samma behandling :)


Sen så berättade jag att jag skulle ut på en liten utfärd. På fredag eftermiddag styrde jag, väninnan V och svägerskan N iväg mot Juthbacka marknaden. Det var första gången jag besökte den jättestora ettdygns-loppisen och det blir absolut fler gånger! Vi hade en väldigt trevlig dag med bland annat en snabbvisit hos en inredningsbloggerska längs vägen. På loppisen köpte jag med mig några små föremål och fatet på bilderna här är ett av dom. Jag betalade 2 euro för fatet och visst är det sött med sina tre fötter! There's more to come! Men det sparar vi till nästa inlägg ;)

torsdag, augusti 20, 2009

Maten är klar!


Alltså har ni nånsin sett en så rostig gaffel?! Kanske den ska användas då man äter rostbiff - ha-ha! Det var ju jag som hade stora planer för dagen, men när halva dagen redan gått i lekarnas och fantasiernas tecken med Lillebror så började det allt klia i fingrarna. Genast han hade somnat efter lunchen fick jag syn på en gammal gaffel, som faktiskt Lillebror hittat på gården (!!) och släpat med sig in. Jodå, den låg i soffan i vardagsrummet... Var annars förvarar man gamla rostiga bestick...? Den bara måste ju användas till något! Kom på att jag hade en skruttig brädstump i skåpet och tog hastigt fram stämplarna också. Det gick inte så bra att stämpla då ytan var så ojämn, men det är åtminstone läsbart. Visst är det en bra text: Dinner choices: Take it or Leave it. Fast hallå!? Jag har ju stavat ett ord FEL! Äh, kanske ingen hade märkt det om jag inte hade påpekat förresten...
Jag hann också med två-tre andra pysselprojekt under eftermiddagen, men nu gick det tydligen inte att överföra fler bilder? Störande då det inte funkar som det ska :(
Well well, jag behöver ju ha något att visa i kommande inlägg också. I morgon ska jag ut och lufta mig med en liten utfärd, berättar mer om det efteråt.
* PS. Det var Storebror som bestämde rubriken på detta inlägg :D